tala fou

tala fou

"Aufa'atasi, fanua fa'atau, gaosiga: fa'amavaeina o malosiaga e tolu o lo'o lagolagoina le" mana'oga u'amea

Shanghai i le avea ai ma sui o le toe amataina o le toe amataina o le gaosiga, ia toe faʻaleleia le faʻamoemoe, ae i luma o le fale gaosi oloa o le fa masina muamua o faʻamaumauga faʻanoanoa.

Mai ia Ianuari ia Aperila 2022, o le gaosiga o le uʻamea a le atunuʻu na paʻu i lalo 10.3% i lea tausaga ma lea tausaga, o le gaosiga o uʻamea puaa na paʻu i lalo i le 9.4% i lea tausaga ma lea tausaga ma le gaosiga o uamea na pa'ū 5.9% i lea tausaga ma lea tausaga.Faatasi ai ma i latou, ia Aperila, na paʻu i lalo le 5.2% o le uʻamea uʻamea a le atunuʻu, o le gaosiga o le uʻamea puaa na paʻu i lalo 5.8% i lea tausaga ma lea tausaga.

I le taimi nei, i le fa masina muamua o le 2022, o le tuputupu aʻe o le faʻafaigaluegaina o fanua faʻatau fale na pa'ū i le 2.7%, o atinaʻe tetele na faʻatupulaia i le 6.5% i lea tausaga ma lea tausaga, ma le gaosiga o pisinisi na faʻatupulaia i le 12.2% i lea tausaga ma lea tausaga.O vaega nei e tolu e fesoʻotaʻi vavalalata ma le "manaoga uʻamea", i le maketi mo fale faʻatau ma le gaosiga o le tuputupu aʻe fua faatatau e faʻamoemoe e masani ona le mautonu uiga, o mea tetele e faʻapipiʻiina i luga o se faʻamoemoe sili atu.

6.5%, e foliga mai o le tuputupu aʻe o atinaʻe e le leaga, ae e tusa ai ma le faʻatalanoaga o le Economic Observer, o atinaʻe i le taimi nei o loʻo faʻaalia ai le le lava o le tosoina o le malosi.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻatalanoaga ma kamupani masini faufale, o loʻo i ai, i le taimi nei, o le aitalafu a le malo i le lotoifale, faʻapea foʻi ma totogi faʻainisinia i luga e sili atu ona taatele, lea e faʻafaigaluegaina ai atinaʻe, e tusa lava pe tele naua, ae faʻapea foi. e mana'omia le fa'aaluina o se vaega tele e fa'atumu ai le fa'aagaaga o le poloketi talu ai, fa'atinoga i fa'amaumauga, o lona uiga, o le fa'atuputeleina o tupe fa'afaigaluega e fai si tele, ae o le toso moni o atina'e e fai si fa'atapula'a.

E le gata i lea, o nisi o kamupani fai pisinisi e talitonu o le tuputupu aʻe o atinaʻe ia Ianuari-Aperila, ae e le mafai foi ona le amanaiaina le tele o mea, o le mea muamua o le tau o le tau, o le kuata muamua o le PPI faʻaopoopoina i le tausaga-i-tausaga le tuputupu ae o le 8.7%, o lona uiga. atonu e le maualuga tele le fua faatatau o le fa'atupulaia o tupe fa'afaigaluega.Mo se fa'ata'ita'iga, i le avea ai ma mea fa'aoga autu mo le fauina o auala, o le fa'aaogaina o le asphalt i le kuata muamua na pa'ū i le 24.2% i lea tausaga ma lea tausaga, ae o tau na si'itia i le 22.7% i lea tausaga ma lea tausaga.O le vaega lona lua o le vaitau vaitau, o le aofaʻi o atinaʻe faʻafaigaluega i le kuata muamua e pei o se vaega o le tausaga e masani ona maualalo (e masani lava e le sili atu i le 15%), o lona uiga o le tuputupu aʻe o le faʻatupulaia o suiga tetele.E le gata i lea, mai le puna o tupe, o tupe faʻaalu i luma ma le malosi faʻapitoa aitalafu o le ki lea, e saofagā toetoe lava o le faʻaopoopoga o tausaga taʻitasi i le faʻatupeina o aseta.

Atina'e, fanua fa'atau, gaosiga, e mafai ona lagolagoina le "manaomia u'amea" i le 2022? I le aso 1 o Iuni, na fa'atalanoaina ai e le nusipepa le tagata su'esu'e feso'otaiga u'amea Zeng Liang.

Observer Tamaoaiga: I lau faʻamasinoga, ua amata e le maketi uʻamea le manaʻoga mo le toe amataina o galuega ma gaosiga pe a maeʻa le taamilosaga o faʻamaʻi?

E tusa ai ma faʻamaumauga o loʻo tulimataʻia e fesoʻotaʻiga uʻamea, faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o le faʻamaʻi i le salafa o le atunuʻu, ua toe faʻaleleia le faʻamaufaʻailoga o le fale gaosi oloa i totonu o le atunuʻu, ma ua toe faʻaleleia le faʻagaioiga o le faʻaogaina o le uʻamea.

Aemaise lava, i le tulaga o le gaosiga o le uamea, e oo atu ia Me 25, o le fua faatatau amata o falegaosi afi afi eletise i totonu o le atunuu na siaki e Steel Network e 66.67%, i luga ole 3.03 pasene pasene masina-i-masina;o le amataga o falegaosi afi e 77%, i luga 0.96 pasene i masina ta'i masina.Mai le va'aiga i lea tausaga ma lea tausaga, o le ogaumu u'amea eletise i totonu o le atunu'u ma le ogaumu u'amea uamea na amata galuega na pa'u i le 15.15 pasene ma le 2.56 pasene, e mafua ona o le maualalo o tupe mama o le gaosiga o u'amea, lea na a'afia ai le naunautaiga o le gaosiga o nisi. fale uamea.Mai le itu o le taamilosaga uamea, i le aso 27 o Me, o le aofaʻi o le ausa faʻamau na feaveaʻi e le Fat Cat Logistics statistics na siitia i le 2.07% vaiaso i lea vaiaso, e faʻaalia ai na amata ona faʻaleleia le faʻaogaina o le uamea i le toe faʻaleleia malie o felauaiga faʻatau.

E le gata i lea, mai le itu o manaoga uʻamea, faatasi ai ma le aotelega o le aʻafiaga o le faʻamaʻi i luga o le uʻamea i le masina o Me e foliga mai e faʻavaivaia, o le toe faʻaleleia malie o logistics ma felauaiga, na amata ona toe faʻaauau le galuega ma le gaosiga o pisinisi uʻamea pito i lalo. fa'ailoga si'i siisii ​​i lea masina ma lea masina.E tusa ai ma faʻamaumauga o suʻesuʻega uʻamea, o le faʻasologa o le PMI o loʻo tuʻufaʻatasia i lalo ole uʻamea sa 49.02% ia Me 2022, i luga ole 0.19 pasene i masina taʻitasi.

Economic Observer: Mo Ianuari-Aperila le tuputupu aʻe o atinaʻe tetele o le "lanu", i lau matau faʻafefea?

E ui lava o Ianuari-Aperila tupe teu faafaigaluega ua ausia se fua faatatau o le tuputupu ae lelei, ae o le vaaiga i le taimi nei o atinae tetele mo manaoga uʻamea e matua le lelei tele, matou te talitonu o le faaopoopo atu i le "aitalafu fou" ua taʻua i luga, tulaga tau o le tau ma le tulaga maualalo. o le kuata muamua, e tele mafuaaga mo mea nei.

O le tasi, e ui lava o le afa muamua o atinaʻe e lagolago ai le pito i lalo o le faiga faʻavae e faʻamautu ai le tuputupu aʻe ua faʻatupulaia tele, e aofia ai le faʻamalieina i luma o le faʻatupeina o atinaʻe, faʻapitoa aitalafu tuʻuina atu i luma, aitalafu faʻapitoa i le lotoifale e faʻateleina le tele o le saoasaoa o le tuʻuina atu, ma isi. ., ae mai le faiga faavae i tupe o loʻo i ai, ona oʻo atu lea i le faʻatulagaina o le galuega faʻaletino o le poloketi i luga o le eleele, e masani ona manaʻomia le 6-9 masina o le taamilosaga, o le mea lea, matou te talitonu o le faʻatupeina o atinaʻe i le muamua. afa o le tausaga atonu e manaʻomia le O le afa lona lua o le tausaga e fausia atoatoa ai le galuega faaletino, ma faʻapea e fausia ai le manaʻoga mo le sila.

Lona lua, o le faʻamaʻi na sosolo i le tele o nofoaga i le afa muamua o le tausaga, ma aʻafia ai se taimi umi, ma mafua ai le faʻagesegese tele o le fausiaina o le tele o galuega tetele, ma ua suia ai le vaitau o le fausiaina o aseta i lenei tausaga mai tausaga ua mavae.

Tolu, ua fa'aeseese fo'i le fa'atulagaga o fa'afaigaluegaina o aseta i lenei tausaga.Mai le malepelepe, Ianuari ia Aperila, o le eletise, vevela, kesi ma le gaosiga o le suavai ma le sapalai o alamanuia fa'afaigaluegaina na siitia i le 13.0%, o le pulega o le suavai ma le fa'afaigaluegaina o falefaigaluega a le malo na siitia i le 12.0% ma le 7.1%, o alamanuia o felauaiga i luga o auala ma alamanuia o felauaiga o nofoaafi. i luga 0.4% ma lalo 7.0%.E pei ona mafai ona vaʻaia, o le faʻatinoina o atinaʻe masani e fai si tuai, o lenei eseesega i le tausaga pe o le a faʻaauau, o le a aumaia ai foi suiga i le manaʻoga uamea.I le tulaga o fausaga fa'aonaponei fa'atulagaina fa'atulagaina i luga o le laupapa, o atina'e fou e pei o feso'ota'iga numera, nofoaga autu o fa'amaumauga, fa'atonuga atamai, ma isi mea e le o fa'atatauina e mafai ona ausia ai le fa'atupulaia o tupe fa'afaigaluega, ae o le atina'e fou e le o manino mo le fa'aulu mana'oga u'amea. .

Tagata Mataʻituina o le Tamaoaiga: Afai e le lava le "lanu" o atinaʻe ia Ianuari-Aperila, o le isi, pe o le a iai se faʻaleleia atili o atinaʻe?

I le aoauli o le aso 30 o Me, na talosagaina ai e le Matagaluega o Tupe le faʻavaveina o le tuʻuina atu ma le faʻaaogaina o pone faʻapitoa a le malo ma faʻalautele le lautele o le lagolago, ma taumafai e faʻaleleia le tuputupu aʻe mautu ma le faʻamautuina o tupe teufaafaigaluega.Aotelega, o le alualu i luma o le faʻaaogaina o faʻamaufaʻailoga faʻapitoa na tuʻuina atu i le aotelega sili atu.E oʻo mai ia Me 27, o le aofaʻi o le 1.85 trillion yuan o pone faʻapitoa fou ua tuʻuina atu, o se faʻaopoopoga e tusa ma le 1.36 trillion yuan i luga o le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, e tusa ma le 54% o le tapulaa na tuʻuina atu.Ma fai mai le Matagaluega o Tupe e tatau i matagaluega o tupe a le itumalo ona fetuunai le fuafuaga o le tuuina atu o pone faapitoa, filifili tatau le taimi e tuuina atu ai, faatelevave le alualu i luma o tupe faaalu, ina ia mautinoa o pone faapitoa fou i lenei tausaga i le faaiuga o Iuni o le a tuuina atu, ma taumafai ina ia mafai. fa'aaoga i le faaiuga o Aukuso.

Mai le va'aiga o mana'oga u'amea tetele, matou te talitonu o Iuni i le afa lona lua o le tausaga, o le faasolosolo malie mai o tupe mo le fausiaina o atina'e tetele i totonu o le atunu'u, o atina'e tetele e ono toso ifo i lalo pe a mae'a ona pulea lelei le fa'ama'i. ina ia faʻaleleia le alualu i luma, o lea matou te faʻamoemoe o le afa lona lua o le tausaga o loʻo i ai pea le tuʻuina atu o galuega tetele e faʻafetaui ai le manaʻoga, matou te faʻamoemoe o le 2022 ua faʻamoemoeina le faʻaleleia o le faʻatupulaia.E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga o manaʻoga uʻamea e fuaina e Find Steel, o le faʻatupulaia o tausaga taʻitasi i manaʻoga uʻamea i le 2022 atonu o le 4% -7%.

Tagata Mata'ituina o le Tamaoaiga: E le gata i atina'e, ae o fanua fa'atau fale o se isi nofoaga tele e fa'aaogaina ai le sila.2.7% fa'aletausaga fa'aletausaga le fa'atuputeleina o tupe fa'afaigaluega mai ia Ianuari ia Aperila, ae o lo'o faia e le malo le mea sili latou te mafaia e toe fa'afouina ai le maketi o fale.O le a sou manatu i le toso a le maketi o fanua i luga o le "manaomia o u'amea" i lenei tausaga?

E ui o lo'o fa'aauau pea le fa'amalieina o faiga fa'avae fa'atulafonoina o fanua, ae ua fa'amalieina fo'i le fa'amalieina o aitalafu, ae o lea ua le'o manino mai le fa'asalalauina o faiga fa'avae i le matafaioi a le fanua fa'atau.

Mai le vaaiga o le faatauina atu o fanua, Ianuari-Aperila fanua faatau fanua pa'u 20.9% tausaga-i-le-tausaga, fale fou fausiaina ma faamaeaina vaega pa'ū 26.3% ma 11.9%, fanua fau fale sa faavae mafolafola tausaga-i luga. -tausaga, o le faʻatinoga atoa e faigata lava ona fai atu faʻamoemoe.Ma mai le tulaga o fanua mauaina o fanua, ona o le faatauina atu o fanua ma le fausiaina e le o vaaia pea le faaleleia, e naunau tagata atiaeina fale e ave fanua matitiva, 31 itumalo ma aai tau fanua pa'u tele i lea tausaga ma lea tausaga, Ianuari-Aperila. fanua fa'atau fanua fa'ato'a pa'u i lalo i le 46.5% i lea tausaga ma lea tausaga.Mulimuli ane mai le tulaga u'amea fa'atau, ona o le 2022 Ianuari-Aperila fa'atau fanua, fau fou, fa'ato'aga fa'ato'aga fa'ato'a fa'aitiitia tele, matou te fa'amoemoe o le aofa'iga o mana'oga mo fanua fa'atau fale i le 2022 o le a fa'aauau pea i le ala i lalo.E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga autu o le atinaʻeina o fale faʻatau, o le manaʻoga mo le sila mo fale faʻatau i le 2022 e mafai ona pa'ū i le 2% -5% i lea tausaga ma lea tausaga.


Taimi meli: Iuni-08-2022