tala fou

tala fou

E mafai faapefea e le alamanuia uamea ona ausia le sini lua carbon?

I le aoauli o Tesema 14, Saina Baowu, Rio Tinto ma Tsinghua Iunivesite faia soofaatasi le 3rd China Steel Low Carbon Atinae Sini ma ala Workshop e talanoaina le auala i le suiga maualalo carbon i le alamanuia uamea.

Talu mai le gaosiga muamua na sili atu i le 100 miliona tone i le 1996, o Saina sa avea ma atunuu sili ona maualuga o le gaosiga o uamea i le lalolagi mo le 26 tausaga sosoo.O Saina o le nofoaga autu o le gaosiga o le u'amea a le lalolagi ma le nofoaga autu mo le fa'aaogaina o le u'amea a le lalolagi.I le feagai ai ma Saina e 30-60 lua carbon target, o loʻo faʻalauiloaina foi e le kamupani uʻamea le fou o le carbon low, lea e taua uma ai fuafuaga faʻasaienisi, faʻalapotopotoga faʻapisinisi, faʻafouina faʻatekonolosi ma le faʻaleleia atili o le malosi.

E fa'afefea ona ausia e le alamanuia uamea le maualuga o le carbon ma carbon neutrality?

I le avea ai o se pisinisi taua tele o le tamaoaiga o le atunuʻu, o le uʻamea uʻamea foi o se tasi lea o itu taua ma faigata i le faʻalauiloaina o le faʻaitiitia o le carbon.Wang Hao, Sui Faatonu o le Carbon Summit ma Carbon Neutral Promotion Division o le Matagaluega o Punaoa Siosiomaga o le National Development and Reform Commission, na ia faailoa mai i le fonotaga e le tatau ona oo atu le alamanuia uʻamea i le tumutumu mo le manuia o le ausia o le tumutumu, tu'u na'o le fa'aitiitia o le gaosiga mo le fa'aitiitia o le fa'aitiitia, ae tatau ona avea le carbon peak o se avanoa taua e fa'alauiloa ai le suiga o le lanu meamata ma le maualalo-carbon ma le atina'eina maualuga o le u'amea.

Huang Guiding, sui failautusi aoao o le China Iron and Steel Industry Association, na fai mai i le fonotaga e faapea, ina ia faalauiloaina le lanumeamata ma le maualalo-carbon, o loʻo faʻamalosia e le kamupani uʻamea a Saina ni poloketi tetele se tolu: suiga o le gafatia, faʻamalo maualalo ma le malosi tele. lelei.Ae ui i lea, o le tamaoaiga ma le malosi o Saina o le le lava o le sila, mauoa i le koale ma le mativa i le suauu ma le kesi, e iloa ai o le tulaga quo o pisinisi uamea a Saina, lea e pulea e le umi o le faagasologa o ogaumu ma converters, o le a tumau pea mo le umi. umi se taimi.

Fai mai Huang, o le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o tekinolosi faʻasaoina o le malosi ma le faʻagasologa o meafaigaluega fou ma le suiga ma le faʻaleleia, o le faagasologa atoa o le faʻaleleia atili o le malosi, o le faʻamuamua lea o le pisinisi uamea e faʻaitiitia ai le carbon, ae o le ki foi i le maualalo o le kaponi lata mai. suiga ma le faʻaleleia o le sila a Saina.

Ia Aukuso o lenei tausaga, na tatala aloaia ai e le Komiti Fa'alauiloa Galuega Fa'alila'au Maualalo a le Alamanuia Uamea le "Carbon Neutral Vision and Low Carbon Technology Roadmap mo le Alamanuia Uamea" (lea ua ta'ua mulimuli ane o le "Roadmap"), lea e faamanino ai auala e ono mo le suiga o le kaponi maualalo. o le alamanuia uamea a Saina, e ta'ua o le faʻaleleia atili o le malosi, toe faʻaaogaina o punaoa, faʻaogaina o le faʻagasologa ma le faʻafouina, faʻafefeteina o le faʻagasologa o mea, faʻaleleia oloa ma faʻaleleia, ma le puʻeina o le carbon ma le faʻaogaina o le teuina.

Ua vaevaeina e le Roadmap le faagasologa o le faʻatinoina o le suiga lua carbon i totonu o le uʻamea a Saina i vaega e fa, o le laasaga muamua o le faʻamalosia malosi o le ausiaina o le carbon peaking i le 2030, loloto decarbonization mai le 2030 i le 2040, sprinting mo le faʻaitiitia o le kaponi mai fafo. 2040 i le 2050, ma le faʻalauiloaina o le carbon neutrality mai le 2050 i le 2060.

Fan Tiejun, peresitene o le Metallurgical Alamanuia Fuafuaga ma Suesuega Inisetiute, vaevaeina le atinaʻeina o pisinisi uʻamea a Saina i ni vaitaimi se lua ma le lima laasaga.O vaitau e lua o le vaitaimi o le aofaʻi ma le maualuga o le taimi, o le aofaʻi taimi e vaevaeina i le tulaga o le tuputupu aʻe ma le faʻaitiitia o le tulaga, ma o le taimi maualuga e vaevaeina i le faʻavaveina o le toe faʻatulagaina, o le faʻamalosia o le puipuiga o le siosiomaga ma le maualalo o le carbon development. tulaga.I lona manatu, o loʻo i ai nei le faʻaupuga o le uamea a Saina i le faʻaitiitia o le vaega, faʻavaveina le toe faʻatulagaina o vaega ma faʻamalosia le puipuiga o le siosiomaga o vaega e tolu o loʻo faʻasolosolo taimi.

Fai mai Fan Tiejun, e tusa ai ma le malamalama ma suʻesuʻega a le Metallurgical Planning and Research Institute, ua uma ona tuʻua e le kamupani uʻamea a Saina le tulaga o manatu le mautonu ma faʻaupuga gaogao, ma o le tele o pisinisi ua amata ona faʻatinoina le gaioiga faʻalua carbon i totonu o le galuega autu o le uamea. pisinisi.O le tele o fale u'amea i totonu o le atunu'u ua amata ona fa'ata'ita'i le hydrogen metallurgy, poloketi CCUS ma poloketi eletise lanu meamata.

O le fa'aogaina o le sila ma le hydrogen metallurgy o fa'atonuga taua

Ua faailoa mai e le aufaipisinisi e faapea, i le faagasologa o le suiga o le kaponi maualalo o le alamanuia uamea, o le faaaogaina o punaoa uamea ma le atinaeina o le hydrogen metallurgy technology o le a avea ma se tasi o itu autu e lua mo le alualu i luma o le faaitiitia o le carbon i le alamanuia.

Xiao Guodong, fesoasoani sili pule o le China Baowu Group ma le sui sili o Carbon Neutral, faailoa mai i le fonotaga e faapea o le uamea o se mea lanu meamata toe faʻaaogaina ma o le alamanuia uamea o se faavae taua e lagolago ai le atinaʻeina o le lalolagi faʻaonaponei.E le lava punaoa u'amea fa'alelalolagi e fa'amalieina ai mana'oga o atina'e fa'aagafesootai, ma o le gaosiga o le sila e amata mai i 'oa o le a tumau pea le tulaga masani mo se taimi umi i le lumana'i.

Fai mai Xiao, o le atina'eina o u'amea maualalo-carbon u'amea lanumeamata ma u'amea gaosiga o oloa e le gata e fuafua i le tulaga o lo'o i ai nei punaoa ma le malosi, ae fa'apea fo'i e fa'ata'atia le fa'avae mo tupulaga i le lumana'i ina ia mafai ona maua nisi mea toe fa'aaogaina uamea.Ina ia ausia le sini lua carbon a le alamanuia uamea, o le fetuunaiga o le fausaga o le malosi e matua taua tele, lea o le a faia ai se sao taua o le hydrogen.

Mr. Huang, Sui Failautusi Aoao o China Steel Association, na faailoa mai e mafai e le hydrogen metallurgy ona faaleleia le tulaga le lelei o le le lava o punaoa i totonu o atunuu atiaʻe, aemaise lava i atunuu e pei o Saina, ae o le hydrogen direct iron e mafai ona avea ma se filifiliga taua mo le faʻavasegaina. ma le fa'atamaoaigaina o punaoa u'amea i fa'agasologa pupuu.

I se faatalanoaga talu ai ma le 21st Century Business Herald, Yanlin Zhao, sui-uluulu o Saina suʻesuʻega i le Faletupe o Amerika Securities, fai mai o le sila o le alamanuia e sili atu le carbon emissions sei vagana ai le malosiaga vevela, ma le hydrogen, e avea o se puna malosi liliu, ua. e sili atu le avanoa e sui ai le koale ma le coke i le lumanaʻi.Afai o le poloketi o le hydrogen nai lo le koale e mafai ona manuia ma lautele faʻaaogaina i le gaosiga o uʻamea uʻamea, o le a aumaia ai se faʻalavelave tele ma se avanoa lelei atinaʻe mo le suiga maualalo-carbon o le alamanuia uamea.

E tusa ai ma le Fan Tiejun, o le carbon peak i totonu o le uamea o se mataupu tau atinae, ma ina ia ausia le gafataulimaina ma le faasaienisi carbon peak i totonu o le uamea, o le mea muamua e foia o le fetuunaiga o le fausaga i le atinae;a'o i le tulaga fa'aitiitiga carbon, e tatau ona fa'aogaina le tekonolosi fa'apitoa, ma o le tulaga decarbonization e tatau ona i ai le tula'i mai o tekonolosi fou, e aofia ai le hydrogen metallurgy, ma le fa'aogaina tele o le fa'aogaina o le ogaumu eletise;i le tulaga le faaituau carbon o le alamanuia uamea, e tatau e O le carbon neutral tulaga o le alamanuia uʻamea e tatau ona faamamafaina kolosi faaitulagi ma multi-disciplinary synergy, tuufaatasia faiga masani fou, CCUS ma le faaaogaina o vaomatua carbon goto.

Fai mai Fan Tiejun e tatau ona tuʻufaʻatasia le suiga maualalo-carbon o le alamanuia uʻamea ma fuafuaga tau atinaʻe, o manaʻoga o filifili alamanuia i luga ma lalo, atinaʻe o taulaga, ma tekonolosi fou, ma talu ai o le a le o toe mamao ona aofia ai le alamanuia uamea i le carbon. maketi, e tatau foi i le alamanuia ona tu'ufa'atasia le maketi kaponi e fa'alauiloa ai le fa'asaoina o le malosi ma le fa'aitiitia o le fa'aoso mai se va'aiga fa'atauva'a.


Taimi meli: Tes-28-2022