tala fou

tala fou

E mafai ona toe fa'afo'i le mana'oga i lalo a'o toe fa'aleleia le fa'aogaina o pisinisi?

O lo'o fa'aulufaleina le fa'atauga a le fa'alapotopotoga uamea i le ogatotonu o Aperila e tatala ai fa'ailoga o le toe fa'aleleia.I le 20 aso na muamua atu, o faʻamaumauga mai faʻasalalauga talafeagai na faʻaalia ai o le faʻaogaina o pisinisi uʻamea na faʻaalia ai le paʻu o le ringgit.

I le aso 11 o Aperila, na tuʻuina atu ai e le Fono a le Setete se faiga faʻapitoa mo le puipuia ma le faʻatonutonuina, e manaʻomia "leai se faʻatapulaʻaina faʻatapulaʻaina o le uia o loli ma avetaʻavale ma pasese", sosoo ai ma le siʻitia o ringgit i le logistics index i le ogatotonu o Aperila.Ae ui i lea, o suiga talu ai nei i le sila ma isi fa'ailoga o le tafe mai o uta o lo'o fa'aalia ai foi e le'i mautu atoatoa le toe fa'aleleia o mea tau tupe a le atunu'u.

O le uamea o se oloa tele e fa'aaogaina lautele i fale fa'atau, atina'e ma gaosiga.ia Mati 2022, ua pa'ū 6.4%, 6.2% ma le 3.2% i lea tausaga ma lea tausaga le u'amea a Saina.E talitonu le au su'esu'e o alamanuia o le tele o mea e pei o le vevela taimi fa'atapula'a o gaosiga, fa'ama'i faifaipea ma fa'atapula'aina logistics ma felauaiga ua tu'ufa'atasia e a'afia ai le gaosiga o u'amea ia Mati.fa'ailoilo mata'ituina vave alamanuia fa'aalia o le tu'uina atu o le malosi uamea fa'apea fo'i ma logistics O lo'o fa'agasolo uma i le fa'agasologa o le mamafa i tua, ae e ala i le taofiofia o mana'oga i lalo, poloka poloka ma le a'afiaga o le tau maualuga o mea mata, o lo'o i ai pea le maketi i le taimi nei. ma manaoga o ni tulaga vaivai se lua.

Mo le maketi pito i lalo o le uamea, Lange Steel tagata suʻesuʻe e talitonu e tusa lava pe o loʻo faʻaauau pea le faʻalauiloaina o le faiga faʻavae talu ai nei, ae o le aʻafiaga o le faʻamaʻi faʻamaʻi manaoga o loʻo faʻagesegese e amata, manaʻoga, taumafaina i se taimi puupuu e faigata ona suia atoa. .

Logistics i le toe faʻaleleia

SteelNet's Fat Cat Logistics Commodity Index o loʻo faʻaalia mai ia Aperila 11 e oʻo ia Aperila 20, o le faʻailoga o fefaʻatauaʻiga tau fefaʻatauaʻiga uʻamea o le 127.0, o se faʻaopoopoga o le 13.8 points i le sefulu tausaga talu ai.O le averesi o tone o aiga e 197.9, 26.5 points e maualuga atu nai lo le masina talu ai, ma o le averesi o fefaʻatauaiga a aiga e 196.8, 32.1 points maualuga atu nai lo le masina talu ai.

O le mea e taʻua o le fefaʻatauaʻiga faʻatau oloa e faʻatatau i le aofaʻi o avefeʻau i totonu o se taimi faʻatulagaina i luga o le logistics platform, ma o lenei faʻailoga e faʻaalia ai le numera o tagata faʻatau.O le averesi tone ma le averesi tau o fefaʻatauaiga i le aiga e faʻatatau i le tone ma le tau o felauaiga a se tasi tagata faʻaoga i luga o le tulaga i lena taimi.

Mai nisi o faʻamatalaga na tuʻuina atu e le faʻavae o loʻo taʻua i luga, i le faaiuga o Mati ma le amataga o Aperila faatoa pasia, o le faʻailoga o fefaʻatauaʻiga tau fefaʻatauaʻiga o oloa tau felauaiga, o le averesi numera o tone fefaʻatauaʻi i le aiga ma le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga i le aiga uma na faʻaalia ai se tausaga taua. -i luga o le tausaga pa'ū seia oʻo ina latou toe faʻaleleia i le ogatotonu o Aperila.

Steel Finder faʻafeiloaʻi i le Economic Observer e 5 itulagi o le atunuʻu, sei vagana ai Saina i Sasaʻe, o loʻo i ai le faʻailoga faʻatau oloa e sili atu i le 150, e 2 sili atu nai lo le sefulu aso talu ai;faatasi ai ma i latou, Southwest China e sili atu i le 170, ma o le pito sili ona maualuga o Central ma Sisifo itulagi i le sefulu aso mulimuli o le 13 i le 150 i lenei sefulu aso;Saina i Matu ua siitia le 38.1 points i le 155.1;Southwest China, South China ma Sasaʻe Saina faʻaopoopo 16.1, 13.2 ma 17.1 points.Sasaʻe Saina na sili atu ona aʻafia i le faʻamaʻi, faʻatasi ai ma le faʻailoga faʻatau oloa o le 96.0, i lalo laʻititi pe a faʻatusatusa ia Ianuari, ae faʻapea foi i luga i le 17.1 points pe a faʻatusatusa i le afa muamua o le tausaga.

I le avea ai ma se tasi o oloa faʻapisinisi tele, o le sila e fesoʻotaʻi vavalalata ma le aofaʻi o suiga o manaʻoga i fale faʻatau, atinaʻe ma gaosiga.O faʻamaumauga a le WAND o loʻo faʻaalia mai ia Aperila 1 e oʻo ia Aperila 20, o le faʻailoga atoa o le tafega o uta na paʻu mai le 101.81 i le aso 1 o Aperila i le 97.18 i le aso 7 o Aperila, ma ua toe faʻafoʻi atu i le 114.68 i le aso 18 o Aperila, ae na toe paʻu le faʻailoga mai ia Aperila 19, lea foʻi. e foliga mai e fa'aalia le le mautu o lo'o fa'aalia e le tulaga o lo'o i ai nei logistics toe fa'aleleia.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Shanghai ma Jilin Province o loʻo faʻasolosolo faʻasologa o uta i le aso 20 o Aperila na faʻaalia ai le 16.66 ma le 26.8 i le faasologa, ae o loʻo i luga aʻe o le 100 points i le lua aso talu ai, ma Beijing ma Jiangsu na faʻaalia ai foi le tele o suiga i logistics.

Mai le va'aiga i lea tausaga ma lea tausaga, o le fa'asologa o felauaiga o uta a le atunu'u e 86.28 i le aso 20 o Aperila, i lalo e 24.97% mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.

O Yang Yijun, le pule o le Steel Finder, na ia taʻu atu i le Economic Observer ina ua auʻiliʻili le faʻatinoga lata mai o galuega a le alamanuia uʻamea e faʻapea, o faʻamaumauga a le atunuʻu ma felauaiga na fesuisuiaʻi tele mai ia Mati e oʻo ia Aperila, faʻatasi ai ma eseesega faʻaitulagi, ma o le tulaga lautele o loʻo faʻaauau pea i luga. Apelila.A'afia i faiga fa'avae fa'ama'i ma le si'itia o tau o le suau'u, o felauaiga u'amea ia Mati ma Aperila sa faigata ma taugata e maua ai se ta'avale.I totonu o itulagi tetele e lima o le atunuʻu, o Saina i Sasaʻe na faʻatulagaina le pito i lalo i faʻamatalaga uma.O le aai autu o Saina i Sasae, Shanghai, ma laina i totonu ma fafo atu o Shanghai na taofia i se tulaga tele, ma sa i ai se pa'ū tele i femalagaiga i totonu o taulaga ma vaa pupuu i totonu o le taulaga i isi itumalo ma aai, lea foi o le mafuaʻaga o le faʻaititia o tagata faʻatau oloa.

Fai mai Yang Yijun e le gata o le faigata o le sailia o se taavale, o faiga faavae o le pulea o le gafatia ua mafua ai foi le faateleina o le umi o felauaiga taitasi, o vaega autu e pulea ai le tau o felauaiga o tagata faatau ua maualuga foi. aemaise i le itu tutotonu ma le itu i Sisifo o le tele lava mo felauaiga mamao, o le averesi o fefaʻatauaiga a aiga na siitia maualuga.

Fai mai Yang Yijun, faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, ua faasolosolo malie foi ona faasaolotoina faiga faavae, Aperila 11, na tuuina atu ai e le Fono a le Setete se faiga soofaatasi e puipuia ma pulea, e manaomia ai "leai ni tapulaa tuusaʻo i le ui atu o loli ma avetaavale ma pasese", faatasi ai ma le fa'agasologa malie o lenei fa'ai'uga, i le ogatotonu o Aperila, o fa'ailoga ua si'itia mai le tausaga na muamua atu.I totonu o itulagi tetele e lima o loʻo mataʻituina e le lala sooupu, o le felauaiga uamea i North China ua taʻimua i le pikiina, ma faʻailoga i le tulaga muamua ma faʻavavevave.E talitonu Yang Yijun, o le faʻaleleia atili o le faʻamaʻi, o le sapalai sapalai i isi itulagi o le a faasolosolo malie foʻi ona tatalaina ma faʻaalia se maualuga maualuga.

O faʻamaumauga o le toe faʻaleleia i logistics o loʻo faʻamaonia foi e faʻamaumauga uʻamea.Ave le uamea faufale e fai ma fa'ata'ita'iga, su'e fa'amaumauga o fa'amaumauga e mata'ituina ai feso'ota'iga u'amea: fa'amaumauga o mea faufale o lenei vaiaso e 12.025 miliona tone, i lalo 3.16% mai le vaiaso talu ai;mea faufale fa'apitoa e fa'aaoga e 4.1464 miliona tone, i luga 20.49% mai le vaiaso talu ai, o lo'o fa'atupuina le manaoga o le laulau.

E vaivai le sapalai ma le manaʻoga, manaʻomia e tatala

I le aso 18 o Aperila, na tuʻuina atu ai e le National Bureau of Statistics faʻamaumauga e faʻaalia ai ia Mati 2022, o le uʻamea leaga a Saina, uʻamea puaa ma le gaosiga o le sila na pa'ū i le 6.4%, 6.2% ma le 3.2% i lea tausaga ma lea tausaga;mai Ianuari ia Mati 2022, ua pa'ū le uʻamea o Saina, uʻamea puaʻa ma le uʻamea i le 10.5%, 11.0% ma le 5.9% i lea tausaga ma lea tausaga.I le taimi nei, i le kuata muamua o le 2022, na faʻatupulaia tupe faʻafaigaluega i le 15.6% i lea tausaga ma lea tausaga, faʻatupulaia tupe faʻafaigaluega i le 8.5% i lea tausaga ma lea tausaga, ma faʻatupulaia tupe faʻafaigaluega i le 0.7% i lea tausaga ma lea tausaga.

Ge Xin, o se tagata suʻesuʻe i le Lange Steel Research Center, e talitonu o Mati 2022, ona o le tuʻufaʻatasia o aʻafiaga o le tele o mea e pei o le siʻitia o faʻatapulaʻaina o gaosiga ma tapulaʻa i le taimi o le vevela, faʻamaʻi faifaipea ma faʻatapulaʻaina logistics ma felauaiga, le gafatia. O le fa'amalologa a le au fai u'amea i totonu o le atunu'u na fa'aalia ai le malosi o le toe fa'aleleia.

Ia Aperila, e tatau ona i ai le maketi uʻamea i totonu o le vaitau masani masani, ae ona o le faʻamaʻi faifaipea ma logistics ma felauaiga tapulaʻa, uʻamea uʻamea o loʻo feagai ma le faʻaluaina o le mamafa o le felauaiga o mea mataʻutia ma faʻamaeʻaina uamea faʻatapulaʻa felauaiga, faʻamalosia tagata gaosi oloa e faʻaalia. ose taimi pu'upu'u mamafa i le tu'uina atu o le gaosiga gafatia.E tusa ai ma faʻamaumauga suʻesuʻe a Lange Steel Network, o le faʻauluina o le ogaumu amata o le 100 pisinisi laiti ma feololo i le tolu vaiaso muamua o Aperila 2022 sa 80.9%, i luga 5.3 pasene mai Mati.Faatasi ai ma le faʻamalolo ma le faʻamalosiina o le faʻamaʻi pipisi, o le fua o le amataga o le ogaumu faʻafefe na faʻaalia ai sina toe faʻaleleia.


Taimi meli: Tes-28-2022